Optimalisatie sprint

Verbeter jouw product in slechts 3 dagen

Wat is het?

Een 3 daagse sprint waarbij we een specifiek onderdeel van jouw product verbeteren.

Wat krijg je?

Een werkend prototype die als uitgangspunt dient om te testen en verder te ontwikkelen.

Wat investeer je?

Deze sessies werken het beste bij deelname van de betrokken stakeholders. Wil je meer weten over de werking en kosten. Neem gerust contact op.

Over de sprintmethode

Deze methode is ontwikkeld door Google Ventures om antwoorden te vinden op cruciale businessvragen door te ontwerpen, prototypen en testen bij gebrukers. Samenwerken in een sprint biedt de mogelijkheid om werk waar normaal gesproken maanden voor nodig is terug te brengen naar 3 tot 5 dagen. In plaats van eerst een product te ontwikkelen en te lanceren om te zien of het werkt. Kan je nu doormiddel van realistisch prototypen hetzelfde resultaat behalen in een fractie van de tijd.

Een programma van 3 dagen
Dag 1

Oplossingen

We brengen de user journy in kaart en kiezen een aantal sleutelmomenten waar we de meeste kans op verbetering zien. In de middag gaat iedereen aan de slag om zijn eigen oplossingen te bedenken voor deze momenten.

Dag 2

Kiezen

Nu hebben we een stapel oplossingen. Maar we kunnen ze niet allemaal prototypen en testen. We kiezen de oplossingen die het meeste kans hebben om ons doel te bereiken. Als we een keuze hebben gemaakt gaan we aan de slag met het storyboard. Waarin we elke stap van het protoype uitwerken.

Dag 3

Prototypen

Vandaag gaan we het storyboard dat we op dag 2 hebben gemaakt omzetten in een prototype. We zorgen ervoor dat aan het einde van de dag alles klaar is voor om te kunnen testen, of om verder uit te werken naar een gedetailleerd design.